Helse, velvære og livsstil

Fjellheimen Helsesenter er et mulighetenes senter. Våre terapeuter har kompetanse innen både skolemedisin og komplementær- medisin. De utfyller hverandre og kan tilby et helhetlig behandlingstilbud. Alle tjenester krever timebestilling og må forhåndsbestilles. Tilbudet er tilgjengelig både hverdager og helger.
Alle våre terapeuter har naturlig nok taushetsplikt.

Vi åpner også våre dører for gjesteterapeuter!
Noen kommer fra andre deler av landet og leier rom hos oss fast en gang i måneden, andre kommer mer sporadisk etter behov.
Kontakt oss for mer informasjon.

Nytt fra mai 2015:

Soneterapeuten vår Audhild Storrønning har i tillegg åpnet kontor på Tynset! Vi gratulerer!

Hun har drevet med akupunktur og fotsoneterapi i 15 år. Hun har nå tatt etterutdanning i fagene kosthold og helse/kosthold og trening på Norges Idrettshøyskole i Oslo. (NIH) og tilbyr nå også kostholdsveiledning og personlig oppfølging. Dette kan være aktuelt for de som ønsker vektregulering, eller veileding for å komme i bedre form.Her er våre tilbud:

Lege:

Vår lege Roald Strand er allmennlege og har som spesialitet miljø og ernæringsmedisin.
Han foretar tester av allergier og matintoleranser.
Roald driver også Kilden Helse i Oslo.

Akupunktur

En utbredt behandlingsmetode basert på reflekspunkters påvirkning på indre organers funksjon. Brukes både som selvstendig terapiform og i kombinasjon med andre terapiformer.
Vår terapeut har også tilbud innen kostholdsveiledning og trening.

Les mer:

Livsstilservice

Aromaterapi

Aromaterapi er kroppsmassasje med eteriske oljer. Behandlingen er både helsebringende og avslappende. De eteriske oljene absorberes av huden og trenger dypt inn kroppen. Aromaterapi kan hjelpe til med å frambringe balanse og harmoni i kroppen.

Biopati

Biopati er et omfattende og inkluderende behandlingsystem basert på orientalsk medisin og vestlig naturmedisin. Biopaten måler energi og preparatbehov med et bioelektronisk måleapparat. Resultatet leder fram til et program som består av ernæringsterapi, vitamin- og mineralterapi, regulasjonsterapi og homøopati.

De Nye Energiene

Dette er en energibalanseringsmetode som går på punkter via meridianer på kroppen, etter et bestemt mønster. Det kan sammenlignes som en form for akupunktur uten nåler. Dette er en behandlingsmetode tilpasset den energien vi nå trenger for å kvitte oss med gamle blokkeringer og lette overgangen til de nye energiene. Alle mennesker og dyr kan ha nytte av denne behandlingen, fordi disse nye energiene justerer og tilfører den energien vi nå trenger til kroppen og sinnet vårt. Metoden kan være både forebyggende og behandlende.

Healing

Healing er energioverføring og hjelper kroppen til å lege seg selv gjennom berøring, eller bevegelse i aurafeltet rundt kroppen. Healing her vært praktisert i kulturer siden førhistorisk tid og har også vært en del av tidligere vestlig medisinsk praksis. Healing er basert på evner, ikke teoretisk kunnskap. Vår healer Anne Jorunn Løkken har over 20 års erfaring som healer, og er sertifisert healer gjennom det Spiritualistiske Healingforbund.

Kopping

Kopping øker blodsirkulasjonen og løser opp stiv muskulatur i nakke, skuldre og rygg. I kombinasjon med dybdemassasje gir kopping ekstra effekt.

Kranio-sakralterapi (KST)

Hva kan kranio-sakralterapi hjelpe for?
Whiplash, hodepine, kjevespenninger, angst/frustrasjon/nervøsitet, svimmelhet,
konsentrasjonsproblem, depresjon, spente muskler, nakke/ryggbroblemer, urolige barn og mye mer.
Hvem kan ha nytte av denne behandlingen?
Alle, helt fra nyfødte til eldre. KST er en svært forsiktig og presis berøring av kroppen. Kun 5 grams trykk, men utrolig effektivt.

Vår KST terapeut Kari Sandve Ryeng er utdannet ved Fulcrum Institutt avd. Oslo
Hun er også godkjent for barnebehandlinger.Til daglig jobber hun på Klinikk 1 i Trondheim, og kommer jevnlig til Fjellheimen Naturterapi/Helse og velvære.

Kinesiologi:

En behandlingsform som benytter muskeltesting som diagnoseverktøy.
Som behandling benyttes ulike metoder, akupressur, massasje, fysiske øvelser og mentale teknikker. Målet er å gjenopprette balansen i kroppen så kroppen selv kan lege seg fra sykdom og plager.
Behandlingen bygger på kunnskap om anatomi, fysioøogi og energiflyt i kroppen.

Kristin Følstad er kinesiolog, og har klinikk i Trondheim. Hun kommer jevnlig til Fjellheimen Naturterapi/Helse og velvære.

Kroppsmassasje

Vi tilbyr ulike typer massasje. Klassisk massasje er en dyptgående muskelbehandling som har som formål å strekke og tøye forkortet muskulatur, myke opp harde og stramme muskler, øke blodtilførselen og rense ut avfallsstoffer.
Aromatisk fysiopati er en avanserte massasjeteknikk og betraktes som helhetsterapi. Det er en karftigere form for massasje, I og med at massasjen går på muskelfester og utspring, er den regnet som fysikalsk aromaterapi. Spesielt gunstig for idrettsutøvere og revmatikere.

Coaching

En coach stiller spørsmål, kartlegger ressurser og er en aktiv medspiller for deg som ønsker å frigjøre potensialet du har i deg selv, utvide valgmulighetene dine, foreta veivalg, bryte mønstre eller nå mål. Vår coach er godkjent via Bjørn Ringom og Ringom Instituttet.

Livsveiledning

I perioder kan vi ha behov for noen å dele vår situasjon med. Det kan være forskjellige grunner til at en samtale med en nøytral terapeut som har taushetsplikt kan være godt. Det er et ordtak som sier at når det stenges en dør, vil det åpnes en annen. Men det er ikke alltid det er så lett å finne den rette døren når vi er inne i et mørkt rom. Sammen med deg vil vi forsøke å finne døra ut av mørket.
Vår terapeut har mange års erfaring innen sos.ped og spes.ped og har jobbet som sosiallærer.

Multivib/smertelindring

Lavfrekvent pulserende lydmassasje kan gi meget gode resultater på kjente hverdagsplager.
Det har vist seg å kunne være en meget god lindring av ulike hverdagsplager som vond nakke, stive skuldre, menstruasjonssmerter, lungeplager, fordøyelsesplager og vind rygg. Hva kan Multivib gjøre med oss? 
Gi overflate og dypvevsmassasje, påvirke glatt og tverrstripet muskulatur, gi smertelindring, være blodsirkulasjonstimulerende, påvirke stresshormon nivået, påvirke det autonome nervesystemet.
Lydbølgene masserer alle cellene i kroppen, og dette fører til at kroppen reparerer seg selv innenfra.
Normannen Olav Skille er mannen bak Multivib, og 40 års forskning har gitt han god erfaring på helsebringende effekt. Multivib helbreder ikke lidelser, men kan reduserer plager. Denne behandlingsformen kan bedre livskvaliteten til pasienter med kroniske lidelser.

Otopati/ørelysbehandling

Brenning av ørekjeglen danner et lett undertrykk i øret (skorsteinseffekt), og er helt smertefritt. Pasienter med mellomørebetennelse, bihuleplager, meniers sykdom, eksem i øregangen, opphopning av voks og problemer med trykkutligning og svimmelhet, har god nytte av denne behandlingen.

Rosenbergteknikk

En spesiell form for bindevevsmassasje. Terapeuten arbeider i dybden i kroppen med lette trykk. Behandlingsformen arbeider med musklene, bindevevet og nervesystemet samtidig.

Rosenmetoden

Følelser vi av forskjellige grunner ikke har kunnet gi uttrykk for, blir gjerne holdt tilbake i kroppen i form av spente muskler. Over tid kan dette føre til kroniske muskelspenninger. Med berøring og med ord følger terapeuten klientens prosess og bidrar til avspenning.

Soneterapi

En flere tusen år gammel indiansk behandlingsform. Behandling foregår blant annet gjennom trykkmassasje på føttenes reflekssoner.

Tankefeltteknikker

En metode som kombinerer vestlig, kognitiv tankegang med spørreteknikker for å avdekke problemer, og Østens kunnskap om kroppens energibaner. Klienten fokuserer på problemet samtidig som terapeuten stimulerer punkter med lett banking på energibaner. Kroppen hjelper seg selv til heling.

Øreakupunktur

Alle kroppens indre/ytre organer, kjertler, skjelett osv. har reflekssoner/-punkter i øret. Ved nålestimulering av disse punktene påvirkes kroppens funksjoner positivt, slik at kroppen lettere kan hele seg selv. Øreakupunktur kombineres ofte med fotsoneterapi

Rolv Hjelmstad er en av de i Norge som kan mest om urter og urtemedisin og er en av våre nære samarbeidspartnere.
Han holder også kurs på Fjellheimen ved behov. Urtekilden er et frittstående informasjons- og kompetansesenter for urtemedisin som drives av Christina og Rolv Hjelmstad. På nettstedet finner du mye generell informasjon om urtemedisin og detaljerte opplysninger om en rekke medisinplanter. www.rolv.no


Se artikkel om Fjellheimen Naturterapi/Helse og velvære:
Magasinet Medium fra 2008.

Les mer:


Audhild Storrønning:
Akupunktur/fotsoneterapi
Kostholdsveiledning

Randi Basmo:
Aromaterapi/dybdemassasje
Kopping
Otopati/ørelysbehandling

Gro Heitkøtter:
Rosenmetoden

Ann Oliv Haugen Strand:
Biopat.

Roald Strand:
Lege.

Anne Jorunn Løkken:
Coaching
Livsveiledning
Lydmassasje
Healing
Dyretolk


Kari Sandve Ryeng
Kranio- sakral terapeut